Известие

Collapse
No announcement yet.

Намалява ми маслото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
    Не си прав. При правилната грижа, си карат достатъчно боксерите. Сипвай му правилното масло и не го ръчкай студен и този мотор ще ти се отплати с дълги години хубав звук и приятно вървене.

Не ти цъкам минус на коментара, защото виждам, че си ентусиаст и една грешка е простима
    При мен проблема е че колата я взех на много километри . Занапред искам да и направя основен ремонт и след това , ще си я глезя с хубави консумативи . Btw и аз съм с 1.7 16в боксерче , ти какво и сипваш на твоята , че ми идва време за смяна
    Last edited by hunter1989; d.m.y г., 23:55.

Comment

Със смотано масло ще си докараш не основен, а дупка в блока, гледай да си спестиш, все пак издирване на блок, бутала и т.н. То и моята е на много километри, ма к'во от това ? Караш ли на заварка = хубаво масло. Пък и вече предобри един боксер, мисля знаеш какво се прави
      Arena Coast Customs

Comment

какво масло препоръчвате да и взема и да и слагам, за сега мисля да е само 15В40, ама първо ще я закарам да я погледнат от къде тече и после ще видя да го сменя пак цялото за да няма останали примеси.

Comment

Ако тече, и М10Д да сложиш, пак ще тече. Най-напред изолирай проблема - тече ли, гори ли го. Задачка 1, още от тази вечер: огледай добре за стари петна от масло, след като паркираш и утре сутринта виж има ли нови петна под колата. Гледай, също така, дали колата пуши, особено при по-високи обороти и какъв цвят пуши, евентуално.
          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
          Roosevelt

Comment

Колега, изчетох всички коментари по твоя въпрос и един не съвпадна с моето мнение, което е че 0,5л за 200км е много и никакво масло няма да ти реши проблема. Това са 2,5л на 1000км и ако нямаш някакъв супер теч, то двигателя е с много голям проблем и 10W90 да сложиш няма да стане.

не че има такова . .
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Има, но е трансмисионно.

Всъщност, я допълни до малко над средата и виж какво ще е положението. Да не би да не си сметнал поемането на масления филтър просто?
              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
              Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                Има, но е трансмисионно.
                снимай едно такова . . .
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщение
                  При мен проблема е че колата я взех на много километри . Занапред искам да и направя основен ремонт и след това , ще си я глезя с хубави консумативи . Btw и аз съм с 1.7 16в боксерче , ти какво и сипваш на твоята , че ми идва време за смяна
                  А, сега чак виждам въпроса. Сори. Принципно съм на селениа 10в60, но за тази смяна съм сложил 20к за Алфа Ромео. Не гори нито един от двата вида (на 10к след основен ремонт )

---------- Post added at 16:40 ---------- Previous post was at 16:38 ----------

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                  снимай едно такова . . .
                  Нямам в джоба, но имам някакъв спомен, че съм чувал/виждал. Тъй като нещо не намирам и в гугъл, много е вероятно и да се бъркам. Ако е така - сори.
                  Но така или иначе, няма пряко отношение към темата, за да си заслужава дълбаенето.
                  Roosevelt

Comment

Числата на двигателното и транмисионното масло показват различни неща, не се бъркайте.
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

да ви питам още нещо - за моята кола акумулатор 60Аh със стартов ток 500A достатъчен ли е?

Comment

Да, става.
                        Иначе, има ли раздвижване по проблема с маслото?
                        Roosevelt

Comment

утре тръгвам на екскурзия и като се върна ще я закарам да видят да го оправят този теч и да ми сменят антифриза, че не мога да бръкна с уреда за мерене на колко градуса замръзва. Хубавото е , че поне антифриз не губи. Иначе много ме кефи колата

Comment

От къде видя че ти тече.Според мен мотора е тотално издухал или най-малкото е за сегменти и гумички на клапаните,но като се отвори ще излязат и още сто неща.Дано не съм прав,но съм го преживявал.25л. масло от смяна до смяна са ужасно много дори и да я караш само по 1км. на час на ден.

Темата е за смотаните мотори ТS и не е коректно хора с боксери да се намесват.

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

звъннах на майстора дето ми я прави и го питах дали не е забелязал нещо като му бях закарал да я обслужва и какво е имал в предвид като ми каза да си следя маслото и той вика, че течало от долу, ама не можах да разбера от къде точно и че при смяна на съединител щяло де се достигне до мястото и да се оправи теча. Честно казано не ми е понятно защо още сега да не се оправи. Нали си плащам за труд, кво им става на тези хора, едва ли мислят за мен да ми спестят някой излишен лев, явно има нещо мътно в цялата история. Тази вечер ще проверя пак маслото ( днес реших да съм с градския транспорт), дано да съм объркал нещо (малко вероятно), че и аз се плаша като калкулирам количеството.

Comment

Първоначално публикувано от gkolarov Покажи съобщение
                                той вика, че течало от долу, ама не можах да разбера от къде точно и че при смяна на съединител щяло де се достигне до мястото и да се оправи теча. Честно казано не ми е понятно защо още сега да не се оправи. Нали си плащам за труд, кво им става на тези хора, едва ли мислят за мен да ми спестят някой излишен лев, явно има нещо мътно в цялата история..
                                Най-вероятно ти изпуска от семеринга на коляновия вал...
                                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X